HUIDTHERAPIE

Neem contact met ons op voor vragen en/of informatie

Voordat we starten met een behandeling, krijg je altijd eerst een intakegesprek. Op basis van dit gesprek wordt een behandelplan opgesteld, specifiek afgestemd op jouw huid.

Puistjes, oftewel acne: iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Gaaf is niet alleen gespecialiseerd in het behandelen van actieve acne (wanneer de puistjes in volle hevigheid aanwezig zijn), maar ook in het behandelen van littekens die kunnen achterblijven als de puistjes verdwenen zijn. We bieden verschillende oplossingen voor behandeling. Ook krijg je deskundig advies over producten en medicijnen die voor jouw huid van toepassing zijn.
Hoe vervelend: ongewenste haargroei. Bij zowel vrouwen als mannen komt het voor. Bij vrouwen gaat het vaak om haargroei op het gezicht, onder de oksels, bij de bikinilijn en op de benen, bij mannen om overtollige haargroei op borst en rug. Met laserontharing kunnen we de haartjes langdurig tot permanent verwijderen. Maar ontharen kan ook door elektrische epilatie: een duurzame maar arbeidsintensieve methode om haren die weinig tot geen pigment bevatten te verwijderen. In tegenstelling tot laserontharing, wordt bij elektrisch ontharen ieder haartje afzonderlijk behandeld.
Littekens, spataderen, wijnvlekken en donkere of lichte vlekjes kunnen hinderlijk zijn. Er zijn speciale camouflagemiddelen beschikbaar, die je zelf kunt aanbrengen nadat we het juiste product en de juiste kleur hebben bepaald. In de producten zitten veel pigmentstoffen zodat maar je er maar weinig van hoeft te gebruiken om tóch een gewenst en natuurlijk effect te krijgen.
Door verschillende oorzaken kan je huid littekens oplopen. Dit kunnen verkleurde, verkleefde en/of verdikte afwijkingen zijn. Via speciale massage technieken kan een huidtherapeut de doorbloeding verbeteren en de huid weer oppervlakkiger en soepeler maken. Ook kunnen we gebruik maken van verschillende producten zoals siliconenpleisters of lymftape. Hierdoor vervaagt het litteken en geeft het minder jeuk en irritaties.
Oedeem, oftewel een opeenhoping van vocht, kan ontstaan na een ingreep waarbij lymfeklieren zijn beschadigd of weggenomen. Denk hierbij aan een borstoperatie, prostaatoperatie of ooglid correctie. Via een speciale massage techniek (manuele lymfedrainage) wordt het lymfevocht afgevoerd.
Gefractioneerde lasertherapie

Door deze lasertechniek wordt de opperhuid en het bindweefsel in de lederhuid tot 1mm diepte geheel vernieuwd. Als reactie hierop vormt de huid nieuw collageen waardoor deze dikker, soepler en gladder wordt. Het resultaat zal een egalere huid met een verbeterde kwaliteit zijn. Deze methode kan op elk gebied van het lichaam worden toegepast. Afhankelijk van de huid zijn doorgaans meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen hangt af van de wensen en huidkwaliteit.

Clearlift therapie

Door middel van warmte maakt het laserlicht van de Clearlift laser microperforaties in de huid. Hierdoor wordt de aanmaak van fibroblasten gestimuleerd. Een fibroblast is de belangrijkste cel van het bindweefsel. Omdat er meer fibroblasten in de huid worden gestimuleerd, wordt er hierdoor meer collageen aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat rimpeltjes vervagen en de huid er strakker uitziet.

Voor een optimaal resultaat worden 3-6 behandelingen geadviseerd.

Chemische peeling

Met het ouder worden gaat de kwaliteit van de huid achteruit. Zon, roken, stress en hormonale veranderingen doen daar nog een schepje bovenop. De huid die is opgebouwd uit miljoenen cellen, kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde, nieuwe huidcellen. Het resultaat is een vale, grauwe en vlekkerige huid. Door middel van een oppervlakkige peeling zoals salicylzuur of glycolzuur kunnen we op een veilige manier de laag met beschadigde huidcellen verwijderen, waardoor de gezonde huid weer zichtbaar wordt.

Wij bieden deze behandelingen aan in kuurverband, maar een enkele behandeling is ook effectief als opfrisbehandeling. Vraag gerust naar onze mogelijkheden.
Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren en het bindweefsel te stimuleren. Door de bindweefselcellen te prikkelen gaat het lichaam deze cellen sneller aanmaken. Door de huid als het ware topsport te laten uitvoeren worden de collagene en elastine vezels aangemaakt die de structuur van de huid verstevigen. Hierdoor verbetert ook de opname van werkstoffen uit crèmes die u gebruikt. Deze behandeling is uitermate geschikt bij anti-aging, littekenbehandeling en bestrijding van cellulitis. De duur van de behandeling is afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling herhaald worden. Daarom bieden wij de behandeling aan in kuren van 6 tot 12 behandelingen.

RESULTATEN

  • Vermindering van rimpels en littekens;
  • Bevordering van cel-vernieuwing;
  • Versteviging van bindweefsel;
  • Verbetering van de huidconditie;
  • Reductie van stress;
  • Opnameverbetering van werkstoffen;
  • Verbetering van de huidstructuur;
  • Stimulering van de huiddoorbloeding.